onsdag 27. august 2008

En Lærer jeg husker godt

Jeg som alle andre har vel hatt en god del forskjellige lærere, men læreren jeg hadde på hjelpepleierlinjen har satt sine spor! Hun var en helt fantaskisk lærer, hun viste alle omsorg og var flink til å lære fra seg. Jeg har aldri lært så mye på ett år og aldri hatt så gode karakterer, som dette året.

Første dagen på skolen da hun kom inn i klasserommet, kunne vi alle se på henne at hun var et positivt menneske med mye enegi. Som igjen viste seg at hun klarte å overføre det til oss i klassen. Læreren vår var egentlig utdannet som hjelpepleier, men hadde problener med nakken og ryggen så måtte derfor om skolere seg, og derfor valgte hun å bli lærer for hjelpepleier elever. Noe som jeg er utrolig glad for at hun gjorde! Jeg har aldri vært den personen som gledet meg til å gå på skolen, men med hun som lærer gjorde det meg ingenting å gå på skolen. Det var ikke det at hun ikke var en streng lærer, men hun fikk alle til å gjøre som de skulle og vi fikk selv være med å bestemme hvilke læremåter vi ville bruke. Hun hadde veldig varierte arbeidsmåter, så vi ble ikke lei av å bare se på tavleundervisning. I tillegg hadde vi utrolig mye praksis, i første omgang var vi i praksis i 7uker og andre gangen i 11 uker, der fikk vi utrolig god tilrettelegging og veiledning av læreren vår. Hun var alltid positiv og var det noe vi trodde vi ikke klarte å mestre, fikk hun oss til å se på det på en annen måte og motiverte oss til å gjøre vår beste. Dette viste seg å fungere i værtfall i forhold til meg.

Læreren vår ble som en venninne for oss jentene i klassen, og forresten så var vi bare jenter i klassen. Hun snakket ikke bare om skolen og fagene vi hadde, vi kunne også snakke om oss og hvordan vi hadde det etter skole tid. Hun inviterte oss hjem til seg, for å grille og for at vi skulle få se hvordan hun hadde det. Til og med nå i sommer 1år etter vi var ferdig på hjelpeleierlinjen var vi i klassen på besøk hos henne og grilte og koste oss. Hun er en person som har satt sine spor, hun var en fantastisk god lærer og støttespiller, for meg.

Hun er en person som jeg ser opp til som lærer. En slik lærer som hun har vært for meg og hjelpepleier klassen, er en slik lærer jeg vil være for mine elever, når jeg endag blir lærer=) Hun har vist hvordan man skal vise tillit og trygghet til elevene!

En fantastisk god lærer er det jeg har å si om henne=)

2 kommentarer:

Steinar sa...

Det er alltid kjekt med lærarar som involverer seg i livet til elevane sine, som denne læraren gjorde. Du skriv at du kunne sjå på henne at ho var eit positivt menneske med mykje energi. Korleis såg du det?

Linn Eide sa...

Jeg så det på kroppsspråket hennes i det hun kom inn i klasserommet, og måten hun snakket til oss på. De verdiene hun fortalte oss om,om hvordan hun håpet på at skoleåret kom til å bli, og hva hun la vekt på. Hun var en veldig blid person som var flink til spre den gleden og inspirasjonen hun selv hadde.